Moppar

Engångsmoppar för er som inte har tillgång till städskrubb. Vid torrmoppning blir engångsmoppen statisk och damm fastnar på moppen. Fukta lätt på moppen eller smutsfläcken för att enkelt få bort smuts från golvet. Moppar i mikrofibrer gör städningen effektivare. Mikrofiberns funktion gör så smuts fastnar i moppen. Torrmoppning, fuktmoppning, våtmoppning, med eller utan öglor har ingen betydelse, vi har hela sortimentet. Läs mer om vilken mopp du ska välja "Rätt val av mopp, sparar både tid, pengar och steg!" här. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett stort utbud av städredskap - allt som du behöver till din städning.

Sida

1-40 av 48

Sortera nedåtgående
Visa fler produkter
Sida

1-40 av 48

Sortera nedåtgående

Rätt val av mopp, sparar både tid, pengar och steg!

 

Att välja rätt mopp, rätt storlek och rätt metod ger stora tidsbesparingarningar och ett rent resultat.
80 % av den totala rengöringsytan är allmän golvrengöring, där städresultatet och tidsåtgången är de två viktigaste faktorerna.

 

Torr - fukt - våtmoppning
En mopp med öglor är bättre på att plocka upp lös smuts än en en mopp med "klippt lugg". Många moppar använder sig av microfibrer, vilket gör moppen effektiv i både torrt, fuktigt och vått utförande. Vid torrmoppning bör man använda just microfibermopp, då de blir statiskt elektriska och "drar" åt sig damm och smuts.

Vid fukt och våtmoppning är det viktigt att tillsätta rätt mängd vätska- ju smutsigare golv desto mer fukt krävs för att lösa upp smutsen så det blir rent.

Vid trappstädning är det enklast att använda fickmopp, då mopparna oftast blir tunga pga av vätska och grus. Men också att de då sitter fast bättre på stativet samt att stativet skyddas av tyg och då inte lämnar märken på lister och väggar.

Engångsmoppar är ett mycket bra alternativ då man har en mindre yta eller inte har någon möjlighet till tvättmaskin eller städskrubb. Engångsmoppen tar väldigt liten plats. Ny mopp till varje städtillfälle. Fräscht och hygieniskt. Ingen tvättmaskin behövs vilket sparar vatten, kem, tid och pengar.

 

Storleken spelar stor roll
Ju bredare mopp desto större yta rengörs är självklart, men att du avverkar minst 30% större yta på samma tid när du använder en 60 cm mot en 40 cm mopp, är det få som tänker på.

 

Om golvet är flammigt
Det finns flera exempel på när man inte lyckats med rengöring. Ett av dem är när man upplever att ett golv är flammigt, man upplever att det finns en "film" på ytan. Det är i de flesta fall ett exempel på att man använder för mycket kemikalier. Lösningen på detta är att städa enbart med vatten ett flertal gånger, tills ytan är nollställd, använd helst trasa eller mopp med mikrofiber.

 

ca: 60 cm bred mopp:
Stora öppna ytor med minimal möblering. t.ex. korridorer, entréer, samlingslokaler mm. Sparar tid och ökar flexibiliteten – minimerar besöken vid städvagnen.

 

ca: 40 cm bred mopp:
Klarar både stora och små ytor med ingen eller hög möbleringsgrad.

 

ca: 35 cm bred mopp:
Idealisk till golv i små utrymmen, väggar, bord, interiörer och toalettutrymmen, mm.